RRR RIVM Richtlijn Rally Bakkeveen - Sexbierum 13 juni 2021

No items found.

Zondag 13 juni een prachtige rally gereden, georganiseerd door de activiteitencommissie MFA in samenwerking met Business Rally Events, Autobedrijf Hessel Terpstra (initiatiefnemer) en DCC.

Maar liefst 108 auto’s verschenen aan de start op deze zonovergoten zondag. Na ontvangst met koffie en koek werd er gestart met tussenpozen van 1 minuut. De 1e etappe leidde ons langs prachtige Friese landschappen en mooie rustige binnenwegen van Bakkeveen naar Lemmer.

In Lemmer een pauze waar de uitgereikte lunch kon worden genuttigd en uiteraard tijd was om de deelnemende auto’s te bekijken. In tussentijd ook nog even het “hoofd breken” over een leuke foto-opdracht: welke afbeelding hoort bij welke auto.

Na de lunch het 2e deel van de etappe, via een deel van de Elfstedentocht route door Gaasterland en langs het IJsselmeer met als finishplaats het parkeerterrein van de COOP te Sexbierum. Onderweg, naast opletten op het verkeer, tevens “speuren” naar de cijfers en letters langs de kant van de weg, om te noteren in het routeboek.

Een prachtige zondag, warm en zonnig weer, leuke diversiteit aan deelnemende auto’s en na een mooie route door de zuidwesthoek van Friesland een gezellige afsluiting met een hapje en een drankje. Een fotoverslag van de tocht verschijnt te zijner tijd in het maandblad Auto Motor Klassiek.

Een goed georganiseerd evenement onder RIVM condities, met dank aan alle deelnemers, en alle vrijwilligers en sponsoren die dit event tot een succes hebben gemaakt!

De opbrengst van de rally komt geheel ten goede aan het nieuw te bouwen MFA in Sexbierum-Pietersbierum.

Deze rally van 14 juni 2020 zou zo maar eens het begin kunnen zijn van een nieuwe traditie.