Creme21 Youngtimer Rallye 2021

No items found.

Dinsdag 21 september zijn we afgereisd naar Duitsland om voor de derde keer deel te nemen aan de creme21 youngtimer rallye (info: www.creme21rallye.de). 

Geen rallye waar het gaat om de snelste tijd, of tijdrijden. Nee dit is echt een rallye die uniek is in haar soort. Vanwege het deelnemersveld: auto’s variërend van een Fiat 127 tot een Porsche 911, van matige tot hele mooie staat. Winnen doet degene die tijdens de etappes de meeste punten weet te behalen bij de diverse spelletjes. Maar ook vanwege het feit dat iedereen zichzelf kan zijn, velen zijn bijvoorbeeld uitgedost in kleding uit de jaren 70-80. En last but not least allemaal mensen met een passie voor auto’s, zowel bij de deelnemers als bij de organisatie.

Met DCC hebben we, net als vorig jaar, deelgenomen met 2 auto’s: een Chevrolet Corvette uit 1982 en een VW Golf cabrio uit 1987. In totaal verschenen er dit jaar 190 auto’s aan de start. Het merendeel van de deelnemers uiteraard uit Duitsland, echter ook een mooie vertegenwoordiging vanuit Nederland met 14 teams.

De tocht voert ons dit jaar door een prachtig gebied in voormalig Oost Duitsland onder de rook van Berlijn.

Woensdag 22 september de aanmelding en technische keuring van de auto op het buitenterrein van het Fahrzeugmuseum in Stassfurt. Na de overnachting woensdag in Magdeburg, donderdagmorgen om 08.30 uur de start van de 1e van in totaal 7 etappes.

De etappes voeren ons in de “driehoek” van Magdeburg – Dresden – Potsdam – Leipzig door het voormalige DDR gebied. De routes geven ons een prachtige inkijk in voormalig Oost Duitsland. De steden volop in ontwikkeling, op het platte land lijkt het of de tijd heeft stilgestaan. In de vele dorpen waar we doorheen gereden zijn, heerste “oorverdovende stilte”: geen mens op straat. Sommige dorpjes prachtig pittoresk, de meeste toch wel in vervallen staat. Ook het wegennet kent veel achterstallig onderhoud. Wat tevens opviel zijn de vele vervallen fabrieksgebouwen, vaak indrukwekkende gebouwen, de meeste echter rijp voor de sloop.

De middagpauzes waren dit jaar gekoppeld aan een bezoek aan een museum. Zo hebben we het buitenmuseum Bergbau-Techniek-Park, de Brikettfabrik Louise en het Hugo Junkers Museum bezocht.

Zondagmiddag na een korte ochtendetappe onder zomerse weersomstandigheden weer naar Friesland gereden.

Wederom een geweldig georganiseerde tocht, tot in de puntjes verzorgd, met dank en complimenten aan de organisatie!

Wij zien nu al weer uit naar de tocht van volgend jaar, een jubileum editie: de 21e keer van de creme21 rallye!