Verkocht

Citroën ZX

16V

De ZX werd in 1991 gelanceerd en moest het opnemen tegen de populaire (compacte) middenklassers als Golf en Astra. De ZX is naar Citroen maatstaven een saaie auto. Geen hydropneumatische vering of verticaal geplaatste radio zoals in de CX.

Kijk bovendien eens goed naar de achterkant, zie je gelijkenis met een Kadet? Met een kleine 30.000 verkochte exemplaren was de tussen 1991 en 1997 geproduceerde ZX geen verkoophit.

Dit exemplaar

Dit betreft een Italiaanse import met diverse documentatie. Het is de sportieve versie van de ZX, uitgerust met de 2 liter 16 klepper. Een stevige vering en een heel directe besturing zorgt voor een sportief weggedrag. Stuurbekrachtiging is aanwezig, maar blijft op de achtergrond.

De auto laat zich graag op toeren rijden, schakelen tussen de 4.000 en 7.000 toeren geeft een glimlach op je gezicht.. …Voeg daarbij het prima contact met de weg en het resultaat is een auto die je heel exact onder controle hebt. Hij geeft je het gevoel dat hij maar wat graag snel door een bocht wil. En dat kan hij, geholpen door de meesturende achteras, uitstekend.

Dit exemplaar is uitgerust met fijne opties zo als toerenteller, oliedruk- en temperatuurmeter, airco, lederen bekleding en open dak. Als gekkigheid tevens een logboek aanwezig van geregistreerde ritten inclusief verbruik!

Eigenlijk is de 2 liter 16 klepper een behoorlijk ondergewaardeerde auto: minstens zo sportief als de populaire GTI’s destijds. Mede gelet op de beperkte productie aantallen en de staat van dit exemplaar is dit exemplaar een klassieker voor de toekomst!

Merk: Citroen

Type: ZX

Uitvoering: 16v

Motor: 4 cilinder 2000 CC 16v 155 pk

Brandstoftype: Benzine

Bouwjaar : 1992

Afgelezen km stand: 103.000 km

Datum 1e toelating: 01-01-1992

Datum 1w afgifte NL: 13-01-2018

Vraag een proefrit aan
Deel deze auto