Verkocht

Lancia Thesis

3.0 V6 24v Emblema

Geen merk met zo’n enerverende geschiedenis! De historie gaat terug naar circa 1903 en eindigt (helaas!) in 2014. Lancia stond garant voor prachtige personenauto’s en bouwde een geweldige naam op met sportieve auto’s vanwege de fantastische prestaties in o.a. de rallysport.

Wie kent niet de machtige Stratos HF? De geschiedenis van Lancia kenmerkte zich door vele ups & downs, waarbij geld (gebrek) altijd (latend) aanwezig was. Na overname door Fiat in de jaren 80 werd een avontuur aangegaan met Saab, wat uitmondde in de modellen Lancia Thema, Saab 9000, Alfa 164 en Fiat Croma.

Na de overname van Chrysler door Fiat werd door Fiat de 300C van Chrysler vermomd als nieuwe Lancia Thema, echter door het publiek niet of nauwelijks gepruimd (en terecht!)

Dit exemplaar

Betreft een Italiaanse import met onderhoudshistorie. En ja, voor wat betreft de styling roept deze auto zowel bewondering op als afkeer. Net als met olijven, je vindt ze lekker of niet te pruimen, een tussenweg bestaat niet.

Door velen wordt de Lancia Thesis gezien als echte laatste Lancia, door sommige Lancia puristen als een nep (Fiat)Lancia. Maar wat heeft deze auto een prachtige styling: koplampen in de vorm van het logo, de excentrieke gril en wat te denken van de elegante achterlichten?

Persoonlijk: ongeëvenaard style icoon! Prachtige exterieur-interieurcombinatie, heerlijk comfortabel rijcomfort met alle denkbare luxe. Wil jij  je onderscheiden en niet in een massaproduct rijden? Dan is deze auto hét alternatief!

Merk: Lancia

Type: Thesis

Uitvoering: 3.0 V6 24v Emblema

Motor: 6 cilinder 3000 CC 24v 215 pk

Bouwjaar : 2002

Afgelezen km stand: 87.000 km

Datum 1e toelating: 25-10-2002

Deel deze auto