Verkocht

Peugeot 505 2.2 GTI

4 cilinder 2165 CC 90kW (122 PK)

De 505 was de opvolger van de razend populaire 504. Het was de grote sedan van Peugeot in de jaren ’80 en een absoluut meesterwerk. Destijds was de auto onderdeel van de grote massa van hoekige sedans, dat we niet in de gaten hebben gehad dat de 505 zwaar ondergewaardeerd was en stiekem niet veel beter dan dat wij nu aannemen?

De 505 was eigenlijk een fantastisch mooi stijlicoon van de jaren 80 waarin de hand van Pininfarina duidelijk herkenbaar is. De 505 was de laatste achterwiel aangedreven Peugeot. De voorwielen staan ver naar voren, met veel ‘massa’ tussen het voorwiel en de A-Stijl. De overhang aan de achterkant was juist wat groter. Het slanke en ranke koetswerk doet daarmee gracieus aan. De grote koplampen keken ietwat priemend de wereld in. Het gaf de 505 een statig voorkomen.

De bouwkwaliteit van de 505 was oerdegelijk, met 1.351.254 verkochte exemplaren in zijn klasse een groot succes! Veel exemplaren zijn uiteindelijk in Afrikaanse landen beland en doen daar in veel gevallen heden ten dage nog steeds dienst. In Nederland zijn ze nagenoeg volledig uit het straatbeeld verdwenen.

Dit exemplaar

Dit betreft een GTI versie met de 2.2 liter motor. De auto is afkomstig uit Duitsland en is van de 2e eigenaar. Het betreft het model van de 2e (facelift) serie: nieuwe bumpers, achterlichten lichten, gril en volledig nieuw dashboard en hoge middenconsole. Deze 505 is een prachtige verschijning: de donkerrode lak diep glanzend, het interieur in mooie staat. Roest is deze 505 GTI vreemd, ook de bodem is in prachtige staat.

En dan het rijden, ook voor huidige maatstaven komt deze Peugeot dankzij zijn 2.2. liter motor prima mee in het moderne verkeer. Ondanks de forse afmetingen van de auto is hij licht in gewicht, gecombineerd met de korte overbrengen in de 5 versnellingen handbak voelt de auto vlot aan! Het rijcomfort voldoet ook anno 2020 prima, dankzij de relatief lange wielbasis, strakke vering en comfortabele stoelen van Franse snit. Deze auto laat zich met veel plezier rijden, wij hadden bij uitstappen nog steeds een grijns van plezier op ons gezicht!

Prijs inclusief: NL kenteken, APK, nieuwe distributieriem en afleveringsbeurt.

Opties:

  • Achterspoiler
  • Boekjes
  • Elektrische ramen
  • Schuifdak
  • Lichtmetalen wielen
  • Handbak 5 versnellingen
  • Getint glas
  • Onderhoudshistorie

Merk: Peugeot

Type: 505 (551A)

Uitvoering: 2.2 GTI

Motor: 4 cilinder 2165 CC 90kW (122 PK)

Brandstoftype : Benzine

Bouwjaar : 1989

Afgelezen km stand: 98.157 km

Vraag een proefrit aan
Deel deze auto