Verkocht

Ford Granada 2.0L

6 cilinder, 1.999 cm3, 66kW, 90Pk

Granada series

Ford heeft een lange en rijke geschiedenis. Iedereen kan wel een aantal bekende modellen opnoemen. Niet zo moeilijk, maar of de Granada er bij zit is de vraag. De Granada is z’n hele carrière een beetje een grijze muis gebleven. Een ruime familiewagen die trouw z’n werk deed, maar vervolgens geruisloos in de geschiedenisboeken verdwenen is.

Geïntroduceerd in 1972 was de Ford Granada een voor zijn tijd moderne sedan. Hij werd aanvankelijk in Dagenham en Keulen gemaakt, later vond de productie volledig in Keulen plaats. De 1e generatie (MK1) is gebouwd van 1972 – 1977. De 2e generatie (MK2) van 1977 – 1985. Opvolger van de Granada was de Scorpio (MK3) Had de 1e serie Granada nog rondingen in haar vorm, de 2e generatie is strak en hoekig getekend, wel met goed gevoel voor verhoudingen: breed en imposant, met veel binnenruimte.

De motoren begonnen bij een V4 met 1700cc. De meest populaire was de 2000cc. Maar je kon ook gaan voor een stevige zescilinder 2.3 of 2.8 met injectie. De absolute topversie was de Ghia met de V6 2800cc injectiemotor. De MK2 was ook de eerste Ford met een diesel (van Peugeot). Ford heeft nooit echt de doorbraak gemaakt in het hogere segment. De Granada heeft nog geen klassiekerstatus maar maakt ons inziens wel een hele goede beweging in die richting.

Dit exemplaar

Is een Granada van de MK2 serie. Afkomstig uit Duitsland. Uitgerust met de heerlijk lopende V6 Cologne. Wat loopt dat toch prachtig! Verwacht geen sprinter, de Granada is eerder een goedmoedige loebas die doet wat hij moet doen. Deze Granada verkeert voor zijn leeftijd in prachtige staat.

Optisch hebben we wat verbeteringen aan laten brengen in verband met wat krassen. Onderkant geen roest en in uitstekende staat, binnenbekleding onbeschadigd.

Rijden in deze Granada is zeer ontspannen, de auto schakelt goed en is ondanks 4 versnellingen relatief stil door de V6 in het vooronder. Onderweg mag je rekenen op vrolijke gezichten en omhoog gestoken duimpjes. De Granada is uit het straatbeeld verdwenen, maar verheugt zich de afgelopen jaren in toenemende belangstelling en daarmee stijgende waarde.

Deze auto is uitgevoerd in de L versie (wat destijds voor Luxe stond), tegenwoordig definiëren we luxe iets anders gelet op onderstaande optielijst….

Opties

  • Originele aankoopnota
  • Originele radio
  • Hoofdsteunen voor

Merk: Ford

Type: Granada

Uitvoering: 2.0L

Motor: 6 cilinder, 1.999 cm3, 66kW, 90Pk

Bouwjaar : 1979

Afgelezen km stand: 112.220 km

Datum 1e toelating: 12-03-1979

Vraag een proefrit aan
Deel deze auto