Verkocht

Alfa Romeo 33

1.5 TI

De 33 volgde in 1983 de Alfasud op in het segment van de compacte voorwiel aangedreven middenklassers. De naam 33 verwijst naar de Tipo 33 racewagens van Alfa Romeo uit de jaren zestig en zeventig. De 33 kreeg een modern ontwerp van het Centro Stile Alfa Romeo. Opvallend aan het interieur bij de eerste serie was dat het in de hoogte verstelbare stuur, één unit vormde met het instrumentenpaneel. Als je het stuur in hoogte verstelde, bewogen de instrumenten automatisch mee.

De 33 kon beschikken over een 1351 cc motor van 79 of 86 pk, of een 1490 cc motor van 95 pk, afhankelijk van het aantal gebruikte carburateurs. De 1490 cc versie was ook beschikbaar als Quadrifoglio Verde (QV) en TI goed voor 105 PK.

In 1985 kwam er een stationwagen van de 33 op de markt onder de naam 33 Giardinetta en werd er een 4WD systeem aangeboden. In 1987 kreeg de 33 een eerste kleine facelift (Serie II) en werd een 1712 cc motor beschikbaar.

De derde serie kwam er onder leiding van Walter de’Silva in 1989 en zorgde voor meer veranderingen. Zowel de neus als de achterkant werden volledig opnieuw ontworpen, in de stijl van de Alfa 164.

Dit exemplaar

Roestvrij, in originele staat en met volledige onderhoudshistorie!

Deze 33 betreft een exemplaar van de 2e facelift serie. Het betreft een nieuw geleverde 33 uit het mooie zonnige Spaanse Valencia. Het Spaanse klimaat verklaart grotendeels de verbluffend goede staat van de auto. Auto is daarbij tevens gekoesterd door een liefhebber, gelet op de uitstekende staat waarin de auto verkeerd.

De Alfa 33 verkeerd in nagenoeg volledig originele staat. Bijzonderheid is de nog aanwezige fabrieksfolie over de vloerbedekking (zie laatste foto’s). Ook de aanduidingen van de fabriek zijn nog aanwezig, zelfs op de velgen. Aan alles is te zien dat er de afgelopen jaren bijzonder goed op de auto is gepast, interieur verkeert in excellente staat, op de carrosserie zijn nauwelijks gebruikerssporen te ontdekken. Ook motorruimte en kofferbak verkeren in mooie staat.

Onderhoudsboekjes tevens keurig afgestempeld. Auto rijdt voortreffelijk voor zijn leeftijd en produceert het kenmerkende mooie geluid van de Alfa boxermotor!

Uitrusting & opties

  • Elektrische ramen voor
  • Toerenteller
  • Spoiler
  • Getint glas
  • Centrale deurvergrendeling (met sleutel)
  • Stoffen bekleding
  • Lichtmetalen reservewiel (zelfde uitvoering als onder de auto)

Merk: Alfa Romeo

Type: 33

Uitvoering: 1.5 TI

Motor: 4 cilinder  1.490 CC  77 kW, 105 pk

Bouwjaar : 1988

Afgelezen km stand: 61.074 km

Datum 1e toelating: 08-1988

Vraag een proefrit aan
Deel deze auto