Verkocht

Lancia Thema

2.0 i.e Turbo

Geen merk met zo’n enerverende geschiedenis! De historie gaat terug naar circa 1903 en eindigt (helaas!) in 2014. Lancia stond garant voor prachtige personenauto’s en bouwde een geweldige naam op met sportieve auto’s vanwege de fantastische prestaties in o.a. de rallysport.

Wie kent niet de  machtige Stratos HF? De geschiedenis van Lancia kenmerkte zich door vele ups & downs, waarbij geld (gebrek) altijd (latend) aanwezig was. Na overname door Fiat in  de jaren 80 werd een avontuur aangegaan met Saab, genaamd het Tipo 4 project, wat uitmondde in de modellen  Lancia Thema, Saab 9000, Alfa 164 en Fiat Croma.

Na de overname van Chrysler door Fiat werd door Fiat de 300C van Chrysler vermomd als nieuwe Lancia Thema, echter door het publiek niet of nauwelijks gepruimd (en terecht!)

Dit exemplaar

Betreft een Italiaanse import in een wel heel bijzondere kleurstelling bruin metallic met beige/bruin velours interieur. Deze Thema, ontworpen door Giorgetto Giugiaro, is een mooi gelijnde 4 deurs sedan.

De turbo doet zijn werk perfect als de motor goed op toeren wordt gebracht. De auto is echt een wolf in schaapskleren, van 0 – 100 km/uur volgens fabrieksopgave in 7.2 seconden. Wij namen de proef op de som, en inderdaad hij gaat als de spreekwoordelijke brandweer!

Deze auto heeft geprofiteerd van het Italiaanse klimaat en heeft geen roest. Auto is origineel en staat op 4 mooie originele lichtmetalen wielen (een 5e exemplaar ligt in de kofferbak) De auto heeft leuke opties waaronder o.a.:

  • Climate control
  • Electrische ramen
  • Electrisch schuif kanteldak
  • Turbo

Merk: Lancia

Type: Thema

Uitvoering: 2.0 i.e Turbo

Motor: 4 cilinder lijn 1995 CC 16v 162 pk

Bouwjaar : 1988

Afgelezen km stand: 82.230 km

Datum 1e toelating: 11-03-1988

Vraag een proefrit aan
Deel deze auto