Verkocht

Renault Fuego 1.6 GTL

4 cilinder 1.647 cc, 54kW (73pk)

Fuego

De Renault Fuego was een sportwagen van Renault die werd gebouwd tussen 1980 en 1986 (in Zuid-Amerika tot 1995), ter vervanging van de Renault 15 en 17 coupés van de jaren 1970. De Fuego werd ontworpen door Michel Jardin onder het toeziend oog van Robert Opron (ontwerper voor Citroën modellen als de SM, GS en CX). De Renault Fuego is technisch sterk gebaseerd op de Renault 18 met hetzelfde chassis en aandrijflijn en in 1984 kreeg de gefacelifte R18 het dashboard van de Fuego.

Het model werd de best verkopende coupé in Europa tussen 1980 en 1982. Renault heef er in totaal 265.367 exemplaren van gebouwd. (geproduceerde modellen in Argentinië meegerekend) Tegenwoordig zijn de compacte, betaalbare coupés vrijwel uitgestorven, want fabrikanten steken hun geld liever in de ontwikkeling van een cross-over of elektrische modellen. In de jaren 80 lagen de zaken er anders voor en dit exemplaar van de Renault Fuego brengt veel mensen direct terug naar die tijd!

Dit exemplaar

Een gestroomlijnd tweedeurs koetswerk, een ‘bolle’ achterruit en een opvallende, geribbelde baan over de flanken: bij de eerste aanblik maakt de Renault Fuego z’n sportieve intenties duidelijk. De Fuego is ondanks een succesvol bestaan tegenwoordig een regelrechte  zeldzaamheid, waar zie je ze nog in het straatbeeld?

Dit exemplaar heeft de tand des tijds in ieder geval (meer dan) geweldig doorstaan. Van 1e eigenaar die de auto binnen heeft gestald en de auto voorzien heeft van een uitgebreide tectyl behandeling. De auto verkeert daardoor in uitstekende staat, kent geen roest, niet aan carrosserie en zeker niet aan chassis.

Op de foto’s is te zien dat zowel onderkant van de auto, maar ook onderkant deuren zich in  een fantastisch goede staat bevinden. Ook interieur is in prima staat en onbeschadigd.

En dan het rijden, ondanks het relatief laag aantal pk’s laat de Fuego zich verrassend sportief berijden. De auto schakelt goed en is mede door zijn geringe gewicht toch nog redelijk vlot. De auto beschikt bovendien over een origineel Nederlands kenteken, een groot pluspunt voor menig klassiekerliefhebber.

Aanwezig

  • Toerenteller
  • Oliedrukmeter
  • Uitklapbare achter zijramen
  • Glazen open dak
  • Elektrische ramen
  • Instructieboekje
  • Renault safety pakket en gereedschap

Verzamelaarsobject!

Instappen en rijden in een echte jaren 80 coupe in uitstekende staat en met APK tot en met 23 juli 2021!

Kenteken: LJ-56-SY

Merk: Renault

Type: Fuego

Uitvoering: 1.6 GTL

Motor: 4 cilinder 1.647 cc, 54kW (73pk)

Brandstoftype : Benzine

Bouwjaar : 1984

Afgelezen km stand: 99.515 km

Datum 1e toelating: 07-09-1984

Datum 1e afgifte NL: 07-09-1984

Vraag een proefrit aan
Deel deze auto